Veliki povratak mladostaša u europsku vaterpolsku elitu

Saša Zinaja

Nova generacija vaterpolista zagrebačke Mladosti ušla je nakon godina krize među četiri najbolja kluba Regionalne vaterpolske lige, u kojoj su osim najboljih hrvatskih klubova i klubovi iz Crne Gore, Slovenije i Srbije, a Mladost ima prvo mjesto pa će se završni turnir Final Four održati u Zagrebu

Hrvatski akademski vaterpolo klub Mladost desetljećima je simbol zagrebačkog i hrvatskog vaterpola. Klub ima čak 44 trofeja, postizao je velike uspjehe diljem Europe, a za dobre rezultate hrvatske vaterpolske reprezentacije zaslužni su i igrači Mladosti. Iako je desetak godina Mladost bila u krizi, situacija u klubu poboljšava se pa se to odmah osjeti i na rezultatima.

Nova generacija vaterpolista ostvarila je s trenerom Zoranom Bajićem uspjeh i Mladost je opet među četiri najbolje reprezentacije jake Regionalne vaterpolske lige, u kojoj su osim najboljih hrvatskih klubova i klubovi iz Crne Gore, Slovenije i Srbije. S obzirom na to da je Mladost prva, bit će i domaćin turnira Final Four pa će u Zagrebu 19. i 20. travnja igrati Mladost, Jadran iz Herceg-Novog, dubrovački Jug i splitski Jadran. Kako kaže trener Zoran Bajić, ulazak u Final Four potvrda je dobrog rada..

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj