facebook.com

Veliki panda snimljen u divljoj prirodi

Veliki panda je snimljen u gustoj šumi kineske provincije Shaanxi. Ovo je prvi puta nakon 2015. godine da je primjerak ove vrste medvjeda primjećen u ovom planinskom području.

Snimku su objavile službene institucije, dok Shu Jian iz istraživačke ekipe otkriva kako je susret bio iznenađujuć i neobičan.

Mala grupa je primjetila i snimila pandu s udaljenosti od osam metara. Odmah su utvrdili kako je riječ o mladoj jedinki. Bili su uzbuđeni i kada ih je panda vidio, nisu ga htjeli dalje uznemiravati. Na povratku su pronašli otiske na tlu i prikupili uzorke životinjskog izmeta.

Stručnim pregledom snimke je ustanovljeno kako ovaj veliki panda ima oko dvije godine, očito se bori i traži svoj teritorij, jer je nedavno napustio okrilje majke. Prilagodba na nove uvjete, traženje hrane, skloništa i partnera su sada njegovi glavni zadaci kako bi uspješno preživio u prirodi.

Podsjetimo kako se u ovoj velikoj kineskoj provinciji nalazi Istraživački centar Qinling za razmnožavanje i brigu o populaciji pandi.

Komentiraj