Veliki obrat na suđenju za pokušaj ubojstva: Žrtva i napadač se izgrlili i izljubili

Na Županijskom sudu u Splitu Ivanu Giljanoviću (37) zvanom Giljo sudi se za pokušaj ubojstva Marka Bekavca (29) početkom svibnja 2018. godine u jednom kafiću. Tijekom suđenja, javlja Slobodna Dalmacija, došlo je do velikog obrata.

Giljanović je rekao da optužnicu ne priznaje, a prilikom svjedočenja žrtva je svojom izjavom sve iznenadila. Došlo je i do toga da su se na kraju izgrlili i izljubili. “Tada sam bio ovisnik o heroinu i Giljo mi je pomogao da se skinem s droge, primio me u svoju obitelj. Živeći s njim i njegovom obitelji shvatio sam kako je lijepo živjeti na jednom višem nivou, kako je lijepo imati novac, vidio sam da je život uz novac ljepši i ja sam tako poželio živjeti”, rekao je Bekavac.

Nastavio je kako je od Giljanovića počeo iznuđivati novac. “Taj dan sam se prije čuo s Giljanovićem i došao sam u kafić s prijateljem Nikolom Ursićem, a tamo su bili Giljanović i Nikola Ćuk. Giljo me išao pozdraviti, zagrliti me, a ja sam ga odgurnuo i prijeteći rekao da sjedne, da ćemo razgovarati. Pepeljarom sam udario o stol i kazao mu da je ovo moj grad. Giljo ništa nije rekao, a ja sam i dalje galamio”, ispričao je na sudu.

“Prije sam pred ŽDO-om kazao da ne znam tko je pucao u mene, a danas navodim da stojim pri ovom iskazu. Nisam želio direktno kazati da je Giljo kriv jer sam mislio i dalje mislim da sam ja kriv za sve ovo jer sam bio pohlepan”, kazao je Bekavac na sudu.

“Ispričavam ti se Marko, ali želim naglasiti da je moj i život moje obitelji uništen, razdvojen sam od svoje djece 14 mjeseci. No, kao kršćanin i prijatelj ti opraštam i želim ti pružiti ruku pomirenja”, kazao je Giljanović, a tad su žrtva i napadač pružili ruke jedan drugome i zagrlili se.

Komentiraj