Poznati sajam Slavonski Banovac, koji svojim posjetiteljima nudi užitak brojnih sadržaja vezanih uz turizam, gastronomiju, tradicijske obrte i gospodarstvo pakračkog kraja, ove godine slavi svoju desetu obljetnicu.

Ove se godine bolježi i 200 godina organiziranog obrtništva u gradu Pakracu, a gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević pozvala je sve građane na jednodnevni izlet studijsko putovanje na manifestaciju Slavonski Banovac, uz obilježavanje 200 godina organiziranog obrta u Pakracu. Ono se održava 20. listopada od 10 do 22 sati, s organiziranim prijevozom vlakom iz Zagreba za Pakrac (i natrag).

“Upoznajte grad koji je, unatoč teškom stradavanju u Domovinskom ratu, danas sinonim uspješne lokalne samouprave koja se gradi i razvija na krilima mnoštva ideja uvijek marljivih i neumornih žitelja. „Slavonski banovac“ središnji je sajam kontinentalne Hrvatske na kojemu se sljubljuju beskrajni potencijali ovog dijela jugoistočne Europe, kroz promociju turističke ponude, gastro blaga, autohtonih proizvoda, starih zanata i obrta te svih tradicionalnih vrijednosti koje ovaj dio naše zemlje čine atraktivnima. Dođite i s nama proslavite 200 godina organiziranog obrtništva u Pakracu, velikog jubileja kojega rijetke sredine jugoistočne Europe imaju u svojim gospodarskim kanalima”, poručila je gradonačelnica.

Komentiraj