Velike gužve prema moru, na Lučkom se vozi u kolonama, a na granicama se čeka satima

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti te u priobalju, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče: pojačan promet između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora; kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 2 km, a kod NP Demerje oko 1 km; kolona vozila u pokretu između 204. i 190. km u smjeru Dubrovnika.

Autocesta A2 Zagreb-Macelj: kod čvora Jankomir u smjeru Zagreba kolona je duga oko 3 km; zbog gužve u smjeru mora na A2 se formirala kolona vozila (od čvora Jankomir prema čvoru Zaprešić) u duljini od cca 2 km.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac: na zagrebačkoj obilaznici pojačan promet prema naplatnim postajama Lučko iz smjera Jankomira i Buzina; kolona osobnih i teretnih vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko 3 km.

Istarski Ipsilon (A9/B8): zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 2 km koja se dijelom proteže i na Istarski Ipsilon.

U pomorskom prometu sve linije plove redovito, ali zbog povećane gustoće prometa moguća su čekanja u trajektnim lukama i pristaništima.

Vrlo je gust promet na graničnim prijelazima, BiH i Slovenija u oba smjera, Mađarska na ulasku te sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske. Zabilježena su čekanja između sat vremena i tri sata.

Zbog upozorenja za toplinski val, HAK savjetuje vozačima i svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum. Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć.

 

Komentiraj