Velika turneja: Jazz diva Diana Krall najavila koncert u Lisinskom

Autor:

Photo: Dianakrall.com

Megapopularna kanadska jazz pjevačica i pijanistica Diana Krall iduće ljeto u sklopu svoje svjetske turneje dolazi u Zagreb, u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, 12. srpnja 2022. godine.

Prva dama svjetskog jazza Diana Krall, umjetnica je čiji se autorski rad zapisao duboko u povijest svjetske glazbe. Svojim fantastičnim vokalom postala je institucija u jazz svijetu, a njezini koncerti redovito su mješavina sjajne energije i vrhunskog doživljaja koji se prepričavaju mjesecima nakon izvedbe. S više od 15 milijuna prodanih albuma diljem svijeta, zlatnim i platinastim izdanjima, s osvojenim Grammyjima i Juno nagradama, ovaj kontraalt svakim novim albumom ljestvicu postavlja još više, a njezini se live nastupi svrstavaju među najbolje na svijetu ovog glazbenog žanra.

Nastupala je s brojnim eminentnim glazbenicima kao što su Paul McCartney, Tony Bennett, Ray Charles, na najboljim svjetskim lokacijama, a u sklopu nove turneje dolazi u Zagreb, u ljeto 2022. Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski, kao institucija hrvatske glazbe, idealan je koncertni prostor koji će ugostiti ovu glazbenicu.

“Autumn in New York”

Diana Krall karijeru je započela još kao srednjoškolka, a prvi debitantski album Stepping Out objavila je, sada već davne 1993. godine. Nakon toga objavila ih je još petnaest s posljednjim This Dream of You objavljenim 2020. godine. Album je nazvan po njezinoj izvedbi pjesme Boba Dylana s njegovog albuma Together Through Life iz 2009. godine. Desetak pjesama s albuma odabrano je iz više od 30 neiskorištenih snimaka koje je Krall napravila sa svojim dugogodišnjim producentom Tommyjem LiPumom prije njegove smrti 2017. godine.

Album je dovršen u svibnju 2020. godine, a produkciju je završila sama Krall.

Album uključuje i jazz klasik “Autumn in New York” za koji je napravljen video za podizanje svijesti za New York Cares, najveću volontersku organizaciju u New Yorku osnovanu 1987. godine. Diana Krall ujedno je i najprodavanija jazz izvođačica u posljednjih trideset godina, s čak osam albuma na Billboard Jazz Albums listi.

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.