Pixabay

VELIKA PROMJENA VREMENA Stižu kiša i pad temperature

U subotu će u Hrvatsku stići postupno naoblačenje sa sjeverozapada, koje će donijeti mjestimičnu kišu i grmljavinske pljuskove, prognoziraju iz DHMZ-a. Oborine će biti najprije na sjevernom Jadranu te u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj, a poslijepodne i osobito navečer i drugdje. Moguće je grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša, uglavnom u zapadnim predjelima. Najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji.

Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s jakim udarima, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30, a u Slavoniji i osobito u Dalmaciji do 33 °C.

Meteoalarm je za subotu izdao upozorenja za cijelu zemlju. Narančasto upozorenje izdano je za riječku regiju, gdje se očekuje obilna kiša i grmljavinska nevremena. Za ostatak zemlje izdana su žuta upozorenja.

Sutra promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Obilnija oborina te grmljavinsko nevrijeme izglednije je na Jadranu.

U unutrašnjosti će puhati umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjereno i jako jugo, već u noći na sjevernom Jadranu u okretanju na jaku, podno Velebita i olujnu buru. Bit će osjetno svježije. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 16, na Jadranu od 18 do 23 °C. Najviša dnevna između 17 i 22 na kopnu te od 22 do 27 na obali i otocima.

Komentiraj