Velika povorka za prava životinja prolazi centrom Zagreba

facebook.com

Povodom Međunarodnog dana prava životinja u subotu (09.12.) u 11 sati mnogi prijatelji životinja okupit će se na Trgu Kralja Tomislava u Zagrebu kako bi marširali za životinje središtem Zagreba. Slikovitim transparentima i dojmljivim fotografijama pozvat će na zalaganje za prava životinja koje ljudi svakodnevno muče i ubijaju.

Udruga Prijatelji životinja, Udruga Pobjede i druge udruge pozivaju sve da stanu uz one kojima su oduzeta osnovna prava, pridruže se istomišljenicima i budu dio rastućeg i revolucionarnog pokreta za nenasilje i pravednost.

“Pridružite nam se kako bismo zajedno bili na onoj strani povijesti zbog koje se jednoga dana nećemo morati sramiti. Vrijeme je da uvidimo povezanost raznih oblika diskriminacije i zajedno zakoračamo u bolji, humaniji i pravedniji svijet”, ističe Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

Povorci se pridružuju i gosti iz okolnih gradova, ali i srodne udruge iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije, a podršku ‘Maršu za životinje’ dale su i ekološke i civilne organizacije.

Na ‘Marš za životinje’ dobrodošli su svi te se pozivaju oni koji žele ukazati na bilo koju nepravdu koju činimo životinjama. Naime, životinje drže u nehumanim uvjetima, iskorištavaju ih zbog ljudske zabave, ubijaju u proizvodnji odjeće i hrane, izlažu testiranjima u laboratorijima, napuštaju i zlostavljaju te one, umjesto suživota na ovome planetu, proživljavaju genocid.

Okrutnost nad životinjama sveprisutna je diljem svijeta, što je odraz ljudske bešćutnosti. Svi sudionici izaći će u povorku s porukom: O patnji životinja ne smije se šutjeti, već djelovati s ciljem prestanka nanošenja boli živim bićima.

Međunarodni dan prava životinja obilježava se od 1998. godine, isti dan kada i Međunarodni dan ljudskih prava – 10. prosinca, kako bi se ukazalo na činjenicu da ovaj planet dijelimo s drugim životinjskim vrstama, koje, kao i mi, imaju pravo na život, bez iskorištavanja i ubijanja.

www.prijatelji-zivotinja.hr 
https://www.facebook.com/events/201086020305712/

Komentiraj