Velika policijska akcija u Hrvatskoj, tridesetak uhićenih

U ranim jutarnjim satima srijede policija je diljem zemlje započela s velikom akcijom razbijanja kriminalne grupe koja se bavila izradom dokumenata za neke od najopasnijih kriminalnih grupacija u Europi, piše Jutarnji.

Uhićeno je oko 30 osoba, a uhićenja se provode na području Zagreba, Karlovca, Zadra ali i drugih gradova. Sumnja se da su pripadnici ove grupe iz Hrvatske nabavljali i izrađivali originalne putovnice za pripadnike srbijanskog Zemunskog klana, te pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana.

Riječ je o grupacijama s kojima se povezuje više desetaka mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata. Uhićenja su provedena sinhronizirano prema nizu osoba od kojih se neke smatraju opasnima.

Jutarnji piše da je osoba koju policija sumnjiči da je bio glavni šef grupe N.S.(49) koji je jutros uhićen na području Kozari boka. Prema neslužbenim informacijama uhićeno je i nekoliko policajaca za koje se sumnja da su pripadnicima grupe iz policijskoga informativnoga sustava odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodno da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.

Komentiraj