Sandra Simunovic/PIXSELL

Velika količina streljiva kod osumnjičenika za prijetnje doktoru

Policija je završila kriminalističko istraživanje nad mladićem koji je putem Facebooka prijetio psihijatru Hermanu Vukušiću zato što je upozorio na neodgovorno ponašanje saborskog zastupnika Ivana Pernara. Tijekom istrage policija je kod 23-godišnjeg mladića pronašla 78 komada raznog pištoljskog streljiva, javlja N1.

Zagrebačka policija utvrdila je postojanje osnova sumnje da je 23-godišnjak počinio kazneno djelo Prijetnje na način da je 8. siječnja u 2.37  preko društvene mreže napisao komentar upućen 53-godišnjaku koji je gostovao u televizijskoj emisiji, a što je kod oštećenog izazvalo osjećaj straha za život i život njegove obitelji.

PERNAROVA SLJEDBA VEĆ MI PRIJETI SMRĆU😱Nisam niti izišao iz studija RTL televizije, gdje sam u utorak navečer gostovao…

Posted by Herman Vukušić on Tuesday, January 8, 2019

Idućeg dana, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje te su u pretrazi stana pronašli više komada raznog pištoljskog streljiva: 25 komada streljiva kalibra 9 mm marke Luger, 18 komada streljiva kalibra 7,62 mm, 16 komada streljiva kalibra 7,62 mm te 19 komada streljiva kalibra 9 mm marke Geco-luger, a zbog čega će protiv osumnjičenog biti podnijet optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Zagrebu u skladu sa Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja 23-godišnjak je uz posebno izvješće predan pritvorskom nadzorniku.

Komentiraj