VELIKA KLADUŠA Traži se otvaranje granice

Sanjin Strukic/PIXSELL

U podne je počeo prosvjed u Velikoj Kladuši, s kojeg su vlasnici ugostiteljskih objekata i gospodarstvenici zatražili da se otvori granični prijelaz Maljevac s Hrvatskom, javlja HRT.

Poduzetnici, gospodarstvenici Velike Kladuše prosvjeduju zbog velikih gubitaka koje trpe zbog toga što je granični prijelaz Velika Kladuša – Maljevac zatvoren već šesti dan.

“Podsjećam vas da je Maljevac jedan od najprometnijih graničnih prijelaza u Bosni i Hercegovini zatvoren već šesti dan. Pitam sve vas ima li zemlje u svijetu u kojoj bi takvo što bilo moguće šest sati, a kamoli dana”, izjavio je predstavnik poduzetnika Ibrahim Đedović.

Na prosvjedu se okupilo nekoliko stotina građana koji od mjerodavnih traže da “im hitno i bez odlaganja osiguraju osnovna ljudska prava – prije svega pravo na slobodu kretanja ljudi i robe, pravo na rad. Ona su nam uskraćena”, istaknuo je jedan od prosvjednika.

Medije pozivaju da snime ulice Kladuše nakon 20 sati kako bi,kažu, “svijet vidio da su se stanovnici povukli, a migranti vladaju gradom”.

Komentiraj