VELIKA AFERA Josip Petrović otkrio zašto je angažirao tvrtku Ane Karamarko

Grgo Jelavic/PIXSELL

Bivši član Uprave Ine, a sadašnji konzultant MOL-a Josip Petrović kazao je u četvrtak za Novu TV kako je tvrtku Ane Karamarko angažirao jer je trebao medijsko savjetovanje, kojeg nema u vlastitoj tvrtki.

Naglasio je kako su suradnju prekinuli sukladno europskim pravilima i sporazumno, čim je postalo jasno da Tomislav Karamarko ima priliku sastaviti Vladu. “Nisam koristio prijateljske veze s gospodinom Karamarkom, kako bi mi to pomoglo u poslovanju. Nikad o arbitraži nisam ni s kime razgovarao u Hrvatskoj. To je u fokusu Vlade i MOL-a. Ne vidim kako bi naštetio INI i Hrvatskoj i odbacujem optužbe da sam izdao nacionalne interese”, rekao je Petrović za Novu TV.

Poručio je i kako će, ako to od njega budu tražili, dostaviti svu potrebnu dokumentaciju Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Podsjetimo, Nacional je u utorak objavio ekskluzivne dokumente ugovora u kojem se vidi da je tvrtka Josipa Petrovića Karamarkovoj supruzi Ani za usluge savjetovanja platila najmanje 60 tisuća eura, odnosno oko pola milijuna kuna.

Ugovor je sklopljen 1. veljače 2013. između Petrovićeve tvrtke Peritus Savjetovanje d.o.o. i agencije Drimia u vlasništvu Karamarkove današnje supruge, a tada partnerice Ane Šarić. Trajao je od 1. veljače 2013. do 31. siječnja 2015.

Komentiraj