Velesajam kulture

Velesajam kulture i Multimedijalna koliba slave rođendane u SC-u

U prostorima Studentskog centra od 14. do 16. lipnja održat će se Velesajam kulture, koji ove godine slavi petnaesti rođendan.

Naglasak programa Velesama kulture bit će na street art umjetničkom izričaju koji se unutar Studentskog centra profilirao kao jedna od konstantnih točaka sastajanja kako umjetnika tako i publike. Kao i uvijek, velesajamski pristup karakteriziraju suradnje, a kroz radionice sadašnje i buduće studente OKO & Lunar upoznat će sa svojim radom i tehnikama koje koriste, a kroz više dana zbivanja nove murale radit će Lunar u suranji s Ronaldom Aleksanderom Lindgreenom i Miljenkom Bengazom te Chez, Sarme i novosadski gost Piros, kao dio programa Opens na putu.

U suradnji s Udrugom Smokvica organizirana je jednotjedna radionica skejta za najmlađe. Ovim festivalskim dijelom najavljuje se i nastavak velesajamskih aktivnosti kroz nastavak uređenja vanjskih prostora i rada na pričama o street artu tijekom cijele godine.

Ulaz na sve programe Velesajma je besplatan.

Velesajmu kulture ove godine priključuje se i Multimediujalna koliba, koja ove godine slavi pet gpodina djelovanja. Radi se o umjetničkoj organizaciji koju bode plesna umjetnica Zrinka Šimičić Mihanović i dramaturginja i radiofoničarka Pavlica Bajsić Brazzoduro. Koliba pod svojim imaginarnim krovom nudi utočište autori(ca)ma iz raznorodnih djelatnosti s ciljem stvaranja zajedničkih projekata i poticanja intermedijalne, interdisciplinarne i intergeneracijske suradnje, kontinuiteta i zajedništva.

Improspekcije i Plan za bijeg njihovi su višegodišnji programi, a Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje), Nestajanja, Eter nad Berlinom, Ja pa ti pa mi samo su neke od plesnih i radiofonijskih predstava koje stvaraju. U formi retrospektive, kratkoga filma, piknika, koncerta, zajedničkoga kuhanja i noćnih razgovora – 15. I 16. LIPNJA slave 5 godina opstanka te pokušavaju podvući crtu i pitati se kako, kamo i kojim putem dalje?

Sva događanja osim Hoerspirla su besplatna. Ulaznice za Hoerspiel koštaju 60 kn (45 kn za student(ic)e i umirovljene), sav prihod ide u dobrotvorne svrhe. Ulaznica za subotnje dječje predstave je jedno povrće za kuhanje.

Komentiraj