Veleposlanik Izraela na Facebooku najavio dolazak antivirusnih maski u Hrvatsku

Veleposlanik Izraela u Hrvatskoj Ilan Mor predstavio je danas na Facebooku “novu generaciju kirurških maski za lice” koje su razvili izraelski znanstvenici, podsjećajući da će uskoro stići u hrvatske ljekarne, što je ranije već najavila predsjednica Hrvatske ljekarničke komore Ana Soldo.

“Izrael pomaže u borbi protiv infekcije koronavirusa. S ponosom predstavljam novu generaciju kirurške maske za lice, koja pruža pravu zaštitu od zaraze i inficiranja drugih. Ovu patentiranu masku od bakaroksida razvili su izraelski znanstvenici. Maska će uskoro biti dostupna u hrvatskim ljekarnama. Čuvajte se: održavajte društvenu udaljenost, higijenu i nosite maske”, poručio je veleposlanik Mor.

Predsjednica HLJK Ana Soldo najavila je 1. srpnja skori dolazak tih maski u Hrvatsku, naglašavajući kako imaju “antivirusno i antibakterijsko djelovanje i prevenira sekundarne infekcije”. Troslojne su, sadrže bakaroksida i sprečavaju prodiranje virusa i bakterija u organizam, kazala je Soldo, traju godinu dana, a trebale bi koštati oko četrdeset kuna.

Komentiraj