Julian Finney/Getty Images

VEKIĆ KOMENTIRALA KYRGIOSOVU ‘KAZNU’ Sve je to smiješno, pa uopće nije kažnjen

Hrvatska tenisačica Donna Vekić, koja se našla u središtu skandala zahvaljujući izjavama australskog tenisača Nicka Kyrgiosa, ATP-evu uvjetnu kaznu od 28 dana nazvala je smiješnom, prenosi Daily Mail.

Kyrgios je izazvao kontroverze izjavama upućenim švicarskom tenisaču Stanislasu Wawrinki tijekom njihovog međusobnog ogleda na Rogers Cupu ranije ovog mjeseca kazavši mu: “Kokkinakis je spavao s tvojom djevojkom. Žao mi je što ti to moram reći, stari”.

 

  • 19-godišnja Vekić već je za New York Post rekla kako je smiješno što Kyrgios uopće nije kažnjen. “Nema se više što komentirati”, dodala je.

 

Kyrgios je prvotno kažnjen sa 10 tisuća dolara zbog svog ponašanja, a nakon daljnje istrage dobio je 25 tisuća dolara i 28 dana suspenzije. Ali, one će se aktivirati samo ako 20-godišnji Australac nešto slično ponovi u narednih šest mjeseci. Uvjetna kazna mu sitječe 24. veljače 2016. godine. Kazna će se aktivirati ako Kyrgios dobije novu kaznu za verbalno ili fizičko ‘zlostavljanje’ na bilo kojem ATP turnitu ili ne akumulira kaznu veću od 5 tisuća dolara za neke druge prekršaje.

Ždrijeb US Opena s nestrpljenjem se očekuje, jer se može dogoditi da Kyrgios, koji nije postavljen za nositelja, već u prvom kolu zaigra protiv Wawrinke. Vekić je, s druge strane, uspješno prošla prvo kolo kvalifikacija za US Open.

Komentiraj