Vedrana Rudan cijepila se u Beogradu protiv koronavirusa: “Evropljanima se nudi cjepivo na Balkanu”

Spisateljica Vedrana Rudan objavila je u svom blogu, da se u Beogradu cijepila protiv koronavirusa i to kineskim cjepivom Sinopharm.

Članak je nazvala Evropljanka u Beogradu. Na svoj urnebesan način Rudan opisuje kako ju je nazvala prijateljica iz Beograda i rekla joj da ima pravo na cijepljenje u Srbiji. To je pravo ostvarila kao umjetnica čija predstava igra u Beogradu te kao autorica mnogih knjiga objavljenih u Srbiji.

Prednost za cijepljenje, objasnila joj je beogradska prijateljica, imaju stariji ljudi, liječnici, vojska, policija, novinari i umjetnici.

“Zašto umjetnici? Zato jer je umjetnost hrana za dušu ili tako nekako. Doduše, rekla nam je onako usput, već je cijepljeno četiristo tisuća ljudi, može se i birati cjepivo. Kinesko, rusko, Pfizer i još neko, zaboravila sam mu ime. Šutjeli smo. Što je ovo? U Srbiji švedski stol krcat cjepiva?”, iznosi Rudan.

Evropljani po cjepivo na Balkan

Kako prijateljici može pasti na pamet da Evropljanima nudi cjepivo na Balkanu?, ironično je komentirala Rudan u svom članku.

Odlučila se, kaže, za kinesko cjepivo, pošto je razmotrila savjet Miroslava Radmana.

Suprug i ona cijepili su se na Beogradskom sajmu, nakon čega su prošetali gradom i oduševili se otvorenim kafićima. U jednom su popili kavu i potom posjetili izložbu Vlahe Bukovca.

“Ovdje u Hrvatskoj se za Srbiju kaže da “sjedi na nekoliko stolica”, “šuruje” govorim o cjepivu, s Kinezima, Rusima i svima od kojih mogu kupiti cjepivo. Za razliku od Hrvatske koja ne “šuruje” ni s kim. Hrvatska ne sjedi ni na jednoj stolici, Hrvatska sjedi na guzici i ukočena bulji čekajući milost svojih gospodara. Ovih je dana zapanjujuće jasno, uzalud”, napisala je Rudan.

“Jugoslavija je živa”

Na njeno cijepljenje reagirao je beogradski novinar Slobodan Georgiev. Na Twitteru je napisao kako je to dokaz da je Jugoslavija živa.

 

 

Aktivist za ljudska prava i jedan od osnivača radija B92 iz Beograda Gordan Paunović zapitao se je li ovo realno, ili se radi o znanstvenoj fantastici.

“Je li ovo zaista realno ili je znanstvena fantastika? Vedrana Rudan, građanka Republike Hrvatske, na osnovu doprinosa kazališnoj sceni u Srbiji primila cjepivo u Beogradu, prije stotinu tisuća nepozvanih ovdje na čelu s prioritetima”, napisao je Paunović na svom Facebook profilu.

 

Komentiraj