Vedran Ćorluka: “Kome ekipa nije ispred osobnog interesa, može igrati tenis, i to ne u parovima”

Pomoćnik hrvatskog izbornika Zlatak Dalića, Vedran Ćorluka, u srijedu je u Rovinju najavio utakmicu protiv Češke, koju naši reprezentativci igraju u petak u 18 sati.

Na konferenciji je s Ćorlukom bio Nikola Vlašić, a na pitanje ima li Vlašić potencijal Modrića, Ćorluka je rekao: “Moram priznati da sam Nikolu jako dobro upoznao kroz dosta utakmica koje smo igrali jedna protiv drugog i prateći ga u ruskoj ligi. Luka je rano postavio letvicu jako visoko, Nikola se ne bi trebao zamarati time hoće li biti kao Modrić, on je na visokoj razni već sada i siguran sam da će biti još i bolji, ne sumnjam da će uskoro igrati u nekom velikom klubu”.

Ćorluka se našao u novoj ulozi. “Naravno, i tijekom igračke karijere sam kod trenera bio čovjek od povjerenja, koji su me dosta znali pitati za savjete. Izbornik j dolazio do nas jer je on koncentirran na neke druge stvari, tamo gdje je lopta, dok sm oDražen i ja možda više gledali neke druge linije u momčadi. Dio sam tima i imam svoju ulogu, koju se trudim najbolje moguće obaviti”, rekao je.

Poručio je da se zna koji je hrvatski problem u posljednje vrijeme – završna faza. “Jako dobro dođemo do posljednje trećine, ali onda nismo konkretni, nema nas puno u završnici. Taj problem nas prati na posljednjim utakmicama, pa i na ovoj zadnjoj. Radimo na tome da se te stvari poprave i siguran sam da ćemo već u petak biti puno opasniji”, istaknuo je.

Ivica Olić više nije trener moskovskog CSKA, a Ćorluka kaže da ne zna hoće li i kada doći u reprezentaciju. “Ako ođe, “Ola” će nam sigurno dobro doći. Mi ga iščekujemo, ali da li će se to dogoditi znat će vam reći HNS”, dodao je.

Hrvatska je prije pet godina, na prošlom Europskom prvenstvo, igrala s Česima. Utakmica je završila remijem, 2:2. “Češka je danas puno dinamičnija i neugodnija ekipa nego što je bila 2016. godine. Patrik Schick je opasan napadač. Napadački su inače jako opasni, imaju nekoliko odličnih ofenzivnih igrača, jako su opasni prema naprijed i ne bi trebali, a i nećemo srljati od prve minute po tri boda. Želimo pobijediti, ali probat ćemo to jednim mirnijim načinom, a ne po svaku cijenu, pa da im ostavimo prostor za kontranapade”, rekao je Ćorluka.

“Svaki igrač koji dođe na prvenstvo želi igrati, no želje izbornika i potrebe ekipe su nešto drugo. U tom trenutku više sam bio potreban izvan terena i ne mislim da je to nešto posebno. Svaki igrač koji bi se mogao naći u toj situaciji mora shvatiti da je ekipa ispred osobnog interesa. Tko nije na to spreman, može igrati tenis, i to ne u parovima”, zaključio je pomoćnik izbornika Dalića.

Komentiraj