Većinom sunčano, na Jadranu jaka bura s olujnim udarima

Nikola Cutuk/PIXSELL

U Hrvatskoj će danas prevladavati većinom sunčano vrijeme. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje niski oblaci ili magla, osobito u Lici, Posavini i Podunavlju gdje su moguće i slabe oborine na granici kiše i snijega koje se u gorju mogu smrzavati na hladnom tlu. Na krajnjem jugu uz povremeno više oblaka može pasti vrlo malo kiše, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura često s olujnim udarima, podno Velebita ujutro i orkanskim. Prema kraju dana bura u slabljenju. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti između 3 i 8, na Jadranu od 11 do 16 °C.

Meteoalarm je za danas izdao upozorenja zbog vjetra. Žuta upozorenja na snazi su na područjima Gospića i Knina, dok su narančasta upozrenja izdana za područja Rijeke, Splita i Dubrovnika.

I sutra će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, ujutro u unutrašnjosti mjestimice uz maglu. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu u noći i ujutro umjerena do jaka bura, zatim u daljnjem slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od -7 do -3, na Jadranu uglavnom između 3 i 9. Najviša dnevna na kopnu od 5 do 8, na obali i otocima između 11 i 15 °C.

Komentiraj