Većina županija bez novooboljelih, u Osječko-baranjskoj četiri nova slučaja, u Splitu preminula žena

U Hrvatskoj je jučer potvrđeno ukupno 2096 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega ih je 1489 ozdravilo, a preminulo je 79 ljudi.

Od danas je počela druga faza popuštanja mjera – svoja su vrata otvorili fizeri, saloni za uljepšavanje, brijači, a počinje i normalizacija zdravstvenog sustava.

Nacionaolni stožer civilne zaštite od 14 sati objavit će najnovije podatke o koronavirusu u Hrvatskoj, a od jutra pristižu brojke iz županijskih stožera.

Dubrovačko-neretvanska: Nema novih slučajeva

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od 19 uzoraka poslanih na analizu u nedjelju, osam ih je negativno, a 11 je u obradi, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Koprivničko-križevačka: Nema novooboljelih

Nema novooboljelih od koronavirusa u Koprivničko-križevačkoj županiji, objavio je županijski Stožer civilne zaštite na konferenciji za medije u ponedjeljak. U posljednja 24 sata ozdravilo je još pet osoba s tog područja, a dosad je oboljelo 70 osoba.

Varaždinska: Nema novooboljelih

U Varaždinskoj županiji u protekla 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Dosad je na području te županije oboljelo ukupno 46 osoba, od čega ih je 30 ozdravilo.

Grad Zagreb: Jedna novooboljela osoba

U posljednja 24 sata na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ”Dr. Andrija Štampar” u Zagrebu testirano je 78 osoba, od čega je samo jedna potvrđena pozitivna na koronavirus, objavio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba na konferenciji za medije. Novooboljela osoba je od ranije u samoizolaciji.

Brodsko-posavka: Nema novih slučajeva

Osamnaesti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba, a dosad je na području županije ozdravilo osam osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite te županije.

Splitsko-dalmatinska: Preminula jedna osoba

Prema izvješću KBC-a Split, preminula je ženska osoba u dobi od 60 godina, korisnica doma za starije nemoćne osobe u Makarskoj. Uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila je pozitivna i na koronavirus.

Na području Splitsko-dalmatinske županije jedna je novooboljela osoba.

Međimurska: Nema novooboljelih

Nastavlja se povoljna epidemiološka situacija u Međimurju koje ni danas nema novooboljelih osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

Vukovarsko-srijemska: Nema novooboljelih

U posljednja 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novih pozitivnih osoba te tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje iznosi ukupno 40, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. TIjekom protekla 24 sata izliječena je jedna osoba iz Vinkovaca, čime se ukupan broj izliječenih osoba na tom području popeo na 24.

Osječko-baranjska: Četiri nova slučaja

Četiri su nova slučaja zaraze potvrđena u Osječko-baranjskoj županiji, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Novooboljele osobe su kontakti ranije oboljelih, a ukupno je na području te županije dosad potvrđeno 129 slučajeva zaraze.

Zagrebačka: Nema novih slučajeva

Na području Zagrebačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ukupno je dosad evidentirano 129 zaraženih osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite te županije.

Na području ove županije šest dana zaredom nema novooboljelih, a jedna je osoba izliječena. Dosad su ukupno ozdravile 82 osobe, a četiri su preminule.

Šibensko-kninska: Nema novooboljelih

“Nemamo novooboljelih osoba u Šibensko-kninskoj županiji”, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Trenutačno je u toj županiji 90 oboljelih osoba.

Ličko-senjska: Nema novih slučajeva

Šesnaesti dan zaredom nema novooboljelih osoba, nastavlja se povoljna epidemiološka situacija u Ličko-senjskoj županiji, priopćio je županijski stožer civilne zaštite. U posljednja 24 h provedeno je testiranje nad 3 osobe uzimanjem uzoraka. Tijekom dana se očekuju rezultati istih.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega su 3 osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 328 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 167 osoba.

Primorsko-goranska: Dva tjedna bez novih slučajeva

“Dva tjedna nemamo novooboljelih, u Crikvenici nemamo više pacijenata i od danas nema više propusnica unutar županije. Opreza i dalje treba biti, jer virus je tu negdje”, rekao je na konferenciji za novinare primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Požeško-slavonska: Nema novooboljelih

U Požeško-slavonskoj županiji je 34. dan bez novooboljelih osoba te od 22. travnja u županiji nema nijedne potvrđene oboljele osobe, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Zadarska: Nema novih slučajeva

Na području Zadarske županije nema novooboljelih od koronavirusa, a ozdravilo je ukupno 58 osoba, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. U zadarskoj Općoj bolnici na liječenju je troje pacijenata te nitko od njih nije na respiratoru.

Virovitičko-podravska: Bez novooboljelih

Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije objavio je da na području te županije u posljednja 24 sata nema novozaraženih osoba. Trenutačno je zaraženo osam osoba, a jedna je ozdravila.

Istarska: Svi nalazi negativni

Stožer civilne zaštite Istarske županije priopćio je da je u posljednja 24 sata testirano 15 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus te nema novooboljelih. Trenutačno je na ispitivanju još 11 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus.

Bjelovarsko-bilogorska: Nema novozaraženih

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novozaraženih osoba koronavirusom, i to već devetnaesti dan zaredom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Na području te županije od početka epidemije potvrđeno je 10 zaraženih osoba, od čega ih je sedmero ozdravilo.

Komentiraj