Većina prvoligaša suglasna s prezentiranom ponudom o prodaji TV prava

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza održan je sastanak rukovodstva Saveza s predstavnicima klubova Hrvatski Telekom Prve lige na temu novog ugovora o TV pravima. – priopćio je Savez.

>> HNS danas raspravlja o ponudama za otkup TV prava

Hrvatski nogometni savez objavio je 20. travnja međunarodni poziv na dostavu ponuda za pregovore o prodaji televizijskih i povezanih prava kojima je vlasnik HNS. Nakon što je 11. svibnja istekao rok za dostavu prijedloga, Savez je klubove HT Prve lige načelno upoznao s pristiglim ponudama te je pristupio fazi pregovora s ponuditeljima.

Nakon održanih pregovora, rukovodstvo Saveza danas je predstavilo klubovima tijek pregovora te predložilo najbolju opciju. Predstavnici osam prvoligaša iskazali su zadovoljstvo predstavljenom ponudom te su bili suglasni s prijedlogom kojeg smatraju dobrim za daljnji razvoj hrvatskog nogometa, pri čemu predstavnik Intera nije bio prisutan, dok se Hajduk izuzeo iz odlučivanja o ovoj temi. – navodi se u objavi HNS-a.

Konačnu odluku o potpisivanju ugovora donijet će Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza. Prema najavama sjednica IO zakazana je za 13 sati. Sportske novosti su danas objavile da je najbolja ponuda na razini od 8 do 8,5 milijuna eura fiksno po sezoni, a s bonusima može doseći i iznos od 10 milijuna eura. Dostavila ju je agencija iz inozemstva koja do sada nije bila uključena u HNL, a koja nema veze ni s Hrvatskim Telekomom, Arena Sportom te Sportklubom.

Komentiraj