Večeras kreće Ljetna turneja Ansambla Lado

 

Ljetna turneja Ansambla LADO kreće večeras u 21 sat koncertom Ladovog orkestra i solista u Slavonskom Brodu gdje će izvesti vokalno-instrumentalni program ‘Kak je teško našu ljubav tajiti’. Isti program izvest će i u Osijeku i Iloku 8. i 9. srpnja.

U sklopu Međunarodne smotre folklora 12. srpnja u Zagrebu će biti prikazan dokumentarni film o Ansamblu LADO „70“ u dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti. Ulaz na projekciju je, zbog epidemioloških mjera, ograničen na 100 posjetitelja.

Istog će dana, u sklopu 39. ljetnog festivala klasične glazbe Večeri na Griču, LADO izvesti program „Kak je teško našu ljubav tajiti“ u atriju Galerije Klovićevi dvori. Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti putem sustava ulaznice.hr.

Na istoj lokaciji, 19. srpnja, u sklopu MSF-a koncert će održati LADO Electro. Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti putem sustava ulaznice.hr.

Ljetna turneja nastavlja se na jadranskoj obali gdje će u Splitu, Šibeniku i Supetru sredinom srpnja nastupati LADO Electro.

“U ovim izazovnim vremenima bilo je potrebno svakonevni rad i programe ansambla prilagoditi novonastaloj situaciji. Uz koncerte LADO Electra kojim smo krajem lipnja otvorili manifestaciju Ljeto u MSU, Orkestar i solisti Lada će tijekom srpnja izvoditi i svoj vokalno-instrumentalni program. Cijenjena publika u Slavonskom Brodu, Osijeku, Iloku i Zagrebu s naših dvanaest glazbenika i šest solista glazbom će obići Posavinu, zagrebačko Prigorje, Slavoniju, Baranju, Podravinu, Međimurje i Dalmaciju”, ikazao je umjetnički voditelj Lada, Krunoslav Šokac.

Ladova ljetna događanja završavaju 21. srpnja projekcijom dokumentarnog filma „70“ u sklopu 67. Pulskog filmskog festivala. Film će biti prikazan 21. srpnja u 19.30 u kinu Valli. Ulaz na projekciju je besplatan.

“Unatoč specifičnoj i neizvjesnoj godini za sve umjetnike i kulturne institucije, tako i za Ansambl LADO, ovog smo ljeta pripremili nekoliko različitih događanja – od vokalno-instrumentalnog programa „Kak je teško našu ljubav tajiti“, preko koncerata LADO Electra do projekcija dokumentarnog filma „70“. Pozivamo sve građane da nam se pridruže u jednom od gradova koja ćemo posjetiti. Naravno, uz obavezno pridržavanje epidemioloških mjera”, poručila je Ileana Jurin Bakotić, ravnateljica Ansambla LADO.

Raspored događanja

7.7. „Kak je teško našu ljubav tajiti“ – Slavonski Brod, plato ispred Kazališno-koncertne dvorane “Ivana Brlić-Mažuranić”, 21 sat
8.7. „Kak je teško našu ljubav tajiti“ – Osijek, Trg Vatroslava Lisinskog, Tvrđa, 21 sat
9.7. „Kak je teško našu ljubav tajiti“ – Ilok, dvorište Dvorca Odescalchi, 21 sat
12.7. dokumentarni film „70“ – Zagreb, dvorana Gorgona, MSU, 18.30 sati
12.7. „Kak je teško našu ljubav tajiti“ – Zagreb, atrij Galerije Klovićevi dvori, 21 sat
15.7. LADO Electro – Split, Peristil, 21 sat
16.7. LADO Electro – Šibenik, Tvrđava Barone, 21.30 sati
17.7. LADO Electro – Supetar, Vlačica, 21.30 sati
19.7. LADO Electro – Zagreb, atrij Galerije Klovićevi dvori, 21 sat
21.7. dokumentarni film „70“ – Pula, Kino Valli, 19.30 sati

Komentiraj