Hrvatsku sutra očekuje vjetrovito i hladno, te umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U unutrašnjosti će mjestimice padati snijeg, ponajprije u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, dok će na srednjem i južnom Jadranu biti kiše, prognoziraju iz DHMZ-a. Malo snijega može pasti i ponegdje duž obale i na otocima.

Na kopnu će puhati umjeren i jak, u gorju na udare i olujan sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu jaka i olujna, na udare i orkanska bura. Jutarnja temperatura zraka od -7 do -2, na moru između 2 i 7 °C. Najviša dnevna od -3 do 2, na Jadranu između 4 i 8 °C.

Hrvatska pod crvenim upozorenjima

Meteoalarm je za četvrtak izdao crvena upozorenja za područje Rijeke i cijele obale, zboj olujne i orkanske bure, čiji bi udari mogli doseći i 185 km/h. Snažan sjeverni vjetar i bura razlog su narančastih upozorenja koja su na snazi za cijelu Hrvatsku. Također, Meteoalarm upozorava i na vrlo niske temperature prema kraju dana.

Žuta upozorenja izdana su za cijelu Hrvatsku zbog mogućnosti smrzavanja mokrih kolnika.

meteo

Poteškoće u prometu započele već u srijedu navečer

Snijeg usporava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na cestama u unutrašnjosti, osobito na mostovima i nadvožnjacima, javlja u srijedu navečer Hrvatski autoklub upozoravajući vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih je uvjeta zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

  • DC42 Poljanak(g.ž.KA)-Poljanak (g.ž.LS)
  • DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno,
  • ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac,
  • ŽC5203 Sučević-Srb,
  • ŽC5199 Šušanj-Štirovača, ŽC5126, ŽC5140 i sve lokalne ceste na području Krasna.
  • LC59122 Ledenik i LC59123 Konjsko
  • sve lokalne i županijske ceste na području općina Lovinac i Perušić.

Komentiraj