Već drugi izgred Tedeschijeva sina: Zaustavio trajekt predstavljajući se kao premijerov “sigurnjak”

Emil Tedeschi mlađi, sin istoimenog poznatog hrvatskog poduzetnika Emila Tedeschija, predsjednika Uprave Atlantic grupe, izazvao je nedavno doista nesvakidašnji incident. On je 13. svibnja putovao na Mali Lošinj, ali je zakasnio na Jadrolinijin trajekt koji vozi na relaciji između Valbiske na otoku Krku i Meraga na otoku Cresu. Kada je vidio da se neće na vrijeme ukrcati, nazvao je Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave primorsko-goranske, predstavio se kao član osiguranja premijera Andreja Plenkovića i zatražio od policije da privremeno zaustavi isplovljavanje trajekta, kako bi se uspio ukrcati. Taj bizarni slučaj otkrio je Nacional u svom novom broju.

Kako je primatelj tog poziva situaciju evidentno shvatio kako hitan slučaj, mlađem Tedeschiju sugerirao je da kontaktira broj 112 pri ravnateljstvu Civilne zaštite. Nakon devet sati ujutro, toga 13. svibnja, sustav 112 zabilježio je poziv Emila Tedeschija mlađeg koji je ponovno, predstavljajući se kao pripadnik osiguranja premijera Plenkovića, zatražio da se zaustavi trajekt te da mu osiguraju dva mjesta. Trajekt je potom zaustavljen. Međutim, kada se Tedeschi pojavio i ukrcao na trajekt, posada broda shvatila je da se lažno predstavio, odnosno da nije pripadnik osiguranja premijera Plenkovića i da to nije mogao dokazati, pa je posada broda o svemu informirala policiju. Nakon toga, policija je potražila Emila Tedeschija mlađeg i na Malom Lošinju on je u ranim poslijepodnevnim satima ispitan, o čemu je sastavljen i poseban zapisnik. On je priznao što je učinio, ali je ustvrdio da se nije predstavio kao pripadnik osiguranja hrvatskog premijera, nego samo kao pripadnik službe osiguranja, ali bez posebnog specificiranja koje službe.

Emil Tedeschi mlađi u iskazu policiji naveo je da nije ranije kazneno niti prekršajno kažnjavan. Međutim, koncem srpnja 2020. tadašnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podnio je protiv njega kaznenu prijavu zbog bizarnog događaja za koji je tvrdio da se zbio u večernjim satima 11. svibnja 2020. Bandić je u kaznenoj prijavi naveo da se na području između Ksaverske i Medvedgradske ulice u Zagrebu tada zbio incident u kojem su mu bili ugroženi sigurnost i život te da mu je Emil Tedeschi mlađi ničim izazvan verbalno prijetio i omalovažavao ga.

Detalje o ta dva incidenta, kao i o tome tko je Emil Tedeschi mlađi, pročitajte u novom broju Nacionala.

Emil Tedeschi zbog kašnjenja nazvao i zaustavio trajekt s Krka za Cres – lažno se predstavio kao član premijerova osiguranja

Komentiraj