facebook.com

VAŽNA JE ISPLATIVOST ‘Batman v Superman’ i ovog vikenda na prvom mjestu po zaradi

Superjunaci Batman i Superman i proteklog su vikenda bili najisplativiji film na sjevernoameričkim kino-blagajnama iako su zabilježili veliki pad gledanosti.

Film “Batman v Superman: Zora pravde” s Benom Affleckom i Henryjem Cavillom zaradio je 52,4 milijuna dolara, što je bilo dovoljno za vodeće mjesto, ali je i pad od 68 posto u odnosu na uskrsni vikend.

To sugerira da će se film o sukobljenim superjunacima, koji su kritičari sasjekli, brzo ispuhati. Film je ukupno zaradio 261,5 milijuna dolara u dva vikenda prikazivanja.

I poredak ispod Batmana i Supermana nije se promijenio u odnosu na uskrsni vikend. Na drugom je mjestu Disneyjev animirani hit “Zootropola” s 20 zarađenih milijuna ovaj vikend. Film se prikazuje pet tjedana i ukupno je u Americi zaradio 276 milijuna dolara, a u svijetu nešto više od 700 milijuna.

Treća je romantična komedija “Moje grčko vjenčanje 2”, nastavak uspješnice iz 2002. godine sa zarađenih 11 milijuna dolara. Film se također prikazuje dva tjedna i zasad mu je saldo u Americi na 36,5 milijuna dolara.

Komentiraj