HINA/Mario Strmotić

VATROGASNI ZAPOVJEDNIK “Pronašli smo neobične ampule koje izazivaju sumnju da je požar podmetnut”

U ponedjeljak poslijepodne najteža situacija je na požarištima Benkovca i Vrane, a vatra se približila i Zadru. Buknuo je požar i u Kožinu, gdje gori borova šuma.

Najteža je situacija u mjestima koja se zovu Lepuri i Pristeg te na Vrani. Situacija na Vrani je dramatična. Područje koje se nalazi oko naseljenog dijela je minirano i tamo vatrogasci ne ulaze, rade samo zračne snage koji pokušavaju spriječiti širenje vatre prema plantaže vinograda i prema naseljenom dijelu, piše HRT.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je i da je trenutno najteža situacija na području Budaka, gdje su premještene sve snage kako bi se obranila svaka kuća. “Ono što je najvažnije da nije bilo ozlijeđenih osoba, ni vatrogasaca”, istaknuo je.

Tijekom gašenja požara u Turnju, vatrogasci su pronašli neobične ampule koje izazivaju sumnju da je požar podmetnut. “Našli smo jedan primjerak staklene ampule u kojoj je nekakav papirić, i nekakav kao fosforni nastavak. Dali smo to u policijsku u Biograd, tako da će vjerojatno istraga pokazati o čemu se radi”, rekao je za HRT zapovjednik JVP-a Biograd Darko Banić.

Komentiraj