Vatrogasni zapovjednik o požaru kod Segeta Gornjeg: “Najgore tek slijedi”

Najgore tek slijedi, upozorio je Splitsko-dalmatinski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević u izjavi za dnevnik.hr o požaru kod Segeta Gornjeg iznad Trogira.

“Kao što vidite, požar je aktivan. Sada gasi 170 vatrogasaca s 50 vozila. Vatra nije pod kontrolom”, kazao je Kovačević i potvrdio kako je izgorjela jedna kamp kućica i nagorio jedan gliser.

“Očekuje nas borba, bit ćemo ovdje cijelu noć, a sigurno i veći dio sutrašnjeg dana. Sada slijedi najgore, a to su pješaci s naprtnjačama i stotine metara pruge”, rekao je Ivan Kovačević koji o uzroku požara nije htio nagađati već je istaknuo kako vatrogasnih snaga zasad ima dovoljno.

“Stambeni objekti nisu ugroženi, ovdje u Planom je najveće naselje pa je većina snaga ovdje. Gašenje otežava jak vjetar i nepristupačan teren, s mehanikom tu ne možemo doći. Ovo gdje su putevi smo riješili”, potvrdio je Kovačević.

Požar je poremetio i promet u Zračnoj luci Split. “Zbog požara je zatvoren dio zračnog prostora, što je uzrokovalo poremećaj u slijetanju nekolicine zrakoplova, tako da su tri zrakoplova sletjela u Zadar, iz Milana, Amsterdama i Berlina i jedan Krakova. Iz Beograda se zrakoplov vratio natrag, a iz Beča je sletio u Zagreb. Nadamo se da će se u narednim satima situacija u cijelosti normalizirati”, rekao je za dnevnik.hr Pero Bilas, pomoćnik direktora Zračne luke Split.

Požar kod Segeta Gornjeg poremetio promet u Zračnoj luci Split

Komentiraj