Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vatrogasci prodaju imovinu da bi pomogli Frani Lučiću

Frane Lučić, jedini preživjeli iz Kornatske tragedije, nakon dugih 12 godina dočekao je presudu kojom mu je dosuđena odšteta od 1,7 milijuna kuna koja se s kamatama penje na ukupnih tri milijuna. Ipak, DORH se žalio na presudu.

Tišnjanski vatrogasci stoga su, piše Dnevnik.hr, odlučili prodati svu imovinu vatrogasnog društva Tisno, odnosno zgradu, zemljište i kamione, i tako namiriti nastradalog Franu.

‘Našeg Frane svi se sjete ljeti u osmom mjesecu, krajem kolovoza kad je godišnjica tragedije. Svi dođu u Tisno, tapšaju ga, svi se slikaju i svi su ljubazni. Od tapšanja nema ništa. Ovo se dalo riješit davnih dana’, kazao je Zvonimir Čorkalo predsjednik DVD-a Tisno.

“Frane Lučić nije gasio svoju imovinu na Kornatima, niti imovinu DVD-a. Tamo je 12 ljudi izgorjelo, a on je preživio. Što mu trebaju novci kad bude imao 60 godina?”, pita se Tome Belakušić, zapovjednik DVD-a Tisno.

Tišnjanski vatrogasci odlučili su prodati vatrogasni dom te četiri vozičla koja su u vlasništvu društva. Za neke profesionalce koji rade u Tisnom to znači i gubitak radnog mjesta, ali u odluku su apsolutno sigurni. “Ma lako to što ćemo mi ostati bez svog DVD-a, nego mještani i turisti koji nam dolaze više neće imati protupožarnu zaštitu kao što su imali do sada. E pa neka se oni gore, što pišu puste zakone, zapitaju jesmo li mi bitni ili nismo”, rekao je Belakušić.

Komentiraj