HINA/ Damir SENČAR

‘Vatreni’ u rujnu protiv Portugala

Hrvatska nogometna reprezentacija u rujnu ove godine odigrat će prijateljsku utakmicu protiv europskog prvaka Portugala, objavio je u ponedjeljak HNS na svojim stranicama.

Osim utakmice s Portugalom, ‘Vatreni’ će u listopadu ugostiti i reprezentaciju Jordana. Radi se o slobodnim terminima Lige nacija, u kojima je prema propisima Europske nogometne federacije (UEFA) obvezan igrati.

Vatreni će 6. rujna gostovati kod aktualnog europskog prvaka Portugala, pet dana uoči gostovanja kod Španjolske u prvom nastupu u novom reprezentativnom natjecanju, Ligi nacija. Tri dana nakon utakmice protiv Engleza u Ligi nacija, izabranici Zlatka Dalića igrat će protiv Jordana. Taj je susret na rasporedu 15. listopada u Hrvatskoj.

Protiv Portugala Hrvatska je igrala na EURO-u 1996. godine i izgubila 3:0. Poraze je upisala i u prijeteljskim utakmicama u Coimbri (0:2) 2005. i 2013. godine u Ženevi (0:1). Posljednji susret ove su dvije reprezentacije odigrale u osmini finala Europskog prvenstva 2016. godine, kada je Portugal nakon produžetaka slavio sa 1:0.

S reprezentacijom Jordana ‘Vatreni’ će se susresti prvi put.

Komentiraj