Hrvatska nogometna reprezentacija napokon je zaigrala pred punim tribinama stadiona Maksimir.

Za prvi dvoboj dodatnih kvalifikacijama za plasman na svjetsko prvenstvo 2018. godine protiv Grčke prodano je više od 30,000 ulaznica od ukupnog kapaciteta od 32.400 gledatelja.

Nakon što je u prve dvije domaće utakmice u ovim kvalifikacijama (Turska 1-1, Island 2-0), Hrvatska igrala pred praznim tribinama zbog Fifine kazne, naši su igrači dočekali i pune tribine maksimirskog stadiona.

Na dan utakmice preostao je tek manji broj raspoloživih ulaznica. Zapad gore je odmah razgrabljen, pa je ostalo tek nešto malo ulaznica za tribinu Sjever gore.

HNS je omogućio i ulaznice za 15 slijepih osoba i njihove pratitelje. U suradnji s Uefom i Udrugom slijepih Zagreb omogućio je ulaznice, prijamnike za slušanje te dvojicu naratora koji će na poseban način prenositi utakmicu kako bi slijepim i slabovidnim osobama što bolje prenijeli svaki vizualni detalj s Maksimira.

Hrvatska je u aktualnim kvalifikacijama najveću podršku imala protiv Ukrajine također na Maksimiru kada je reprezentaciju gledao 27,351 gledatelj. Najveću gledanost ‘Vatreni’ su imali u prijateljskim susretima protiv Meksika (1992) i Argentine (1994) kada se na tribinama stadiona Maksimir okupilo po 40,000 gledatelja.

Apsolutni rekord zagrebačkog stadiona zabilježen je 19. srpnja 1973. godine kada se na utakmici Zagreb – Osijek u kvalifikacijama za Prvu jugoslavensku ligu okupilo čak 64,138 gledatelja. Rezultat je bio 2-2, a  Zagrepčani su boljim izvođenjem jedanaesteraca izborili elitni razred.

Komentiraj