Nogomet
Decoration icon

sp katar

“Vatreni” na zadnja dva svjetska prvenstva izgubili samo od prvaka

Autor:

Lusail, 13.12.2022. -  Polufinalna utakmica SP-a Katar 2022 Hrvatska - Argentina na stadionu Lusail Iconic. Na fotografiji Joško Gvardiol, Marko Livaja. foto HINA/ Damir SENČAR/ dk

HINA/ Damir SENČAR/ dk

Hrvatska nogometna reprezentacija je na zadnja dva Svjetska prvenstva odigrala čak 14 utakmica izgubivši pritom samo od svjetskih prvaka, 2018. od Francuske, a u Katru od Argentine.

Hrvatska je na posljednja dva “World Cupa odigrala maksimalnih 14 utakmica osvojivši pritom dvije medalje – srebro u Rusiji 2018. godine, te broncu u Katru.

Zanimljivo, “Vatreni” su na dva turnira izgubili samo dvije utakmice i to obje od svjetskih prvaka. U Rusiji u finalu od Francuske (2-4), a u Katru u polufinalu od Argentine (0-3).

Prije četiri godine Dalićevi odabranici su u skupini upisali tri pobjede protiv Nigerije (2-0), Argentine (3-0) i Islanda (2-1). U osmini finala pala je Danska nakon izvođenja jedanaesteraca (3-2), baš kao i Rusija u četvrtfinalu (4-3). U polufinalu je hrvatska vrsta nakon produžetaka porazila Englesku (2-1), da bi u finalu izgubila od Francuske (2-4).

U Katru je otvorila turnir remijem protiv Maroka (0-0), zatim je pobijedila Kaandu (4-1), te odigrala 0-0 protiv Belgije. U osmini finala su “Vatreni” boljim izvođenjem jedanaesteraca porazili Japan (3-1), a u četvrtfinalu na isti način i Brazil (4-2).

U polufinalu je Hrvatska izgubila od kasnijeg svjetskog prvaka Argentine (0-3), da bi u susretu za broncu bila bolja od Maroka (2-1).

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.