‘Vatreni’ na Poljudu dočekuju Portugal, igraju za ostanak u elitnom razredu Lige nacija

Hrvatska nogometna reprezenacija u utorak navečer na Poljudu dočekuje Portugal u šestom kolu Lige nacija. Ta je utakmica odlučujuća za Vatrene i ostanak u elitnom razredu Lige nacija.

Kalkulacije uoči utakmice s Portugalom na Poljudu

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić suočen je s nizom kadrovskih problema. Od ranije zbog koronavirusa nema Vide i Brozovića, a sad su se ozlijedili Uremović i Ćaleta-Car, Pongračić ima temperaturu, na Kramarića ne može računati za ovaj mini-ciklus, Petković se tek oporavlja od ozljede i nije spreman za cijelu utakmicu. Iz Osijeka je ovog tjedna doveden stoper Mile Škorić, koji bi zbog nedostatka braniča mogao ući ravno u početnih 11. Problematičan je i zadnji vezni, što bi mogao zaigrati Badelj, a navodno Dalić razmišlja o rješenju s Markom Rogom. Priliku bi možda mogao dobiti i Toma Bašić.

Sam izbornik Dalić u ponedjeljak je na konferenciji izjavio da je i sam svjestan da Hrvatska ne igra dobro. “Nama je danas otpao i Pongračić, sedam-osam igrača nema. Ali ovo je jedan proces i mi stvaramo novu reprezentaciju. Ja to vodim i odgavaram za to i stojim iza toga. Rekao sam igračima – ne smiju izgbuiti vjeru u sebe i svoju kvalitetu”, rekao je Dalić.

Dalić: “Svjestan sam da naši rezultati i igra nisu dobri, ne mora to meni nitko govoriti”

“Izbornik puno rotira jer traži rješenja koja nam trebaju, ovo je smjena generacija, normalno je da u tim uvjetima osciliramo. Nije naše pravo lice ono protiv Švedske, nego ono iz drugog poluvremena protiv Francuske na Maksimiru. Kad budemo zajedno Hrvatska će opet biti moćna”, kazao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić.

Modrić: “Nema razloga za paniku, Hrvatska će opet biti moćna”

S druge strane, portugalski izbornik Fernando Santos poručio je da će, iako im rezultatski utakmica ništa ne znači, na Poljudu igrati na pobjedu. “Iz poštovanja prema drugoj reprezentaciji na svijetu igrat ćemo maksimalno ozbiljno. Uostalom, Portugal uvijek igra na pobjedu. Neću vam otkriti tko će igrati, a svi moji igrači imaju jednak status i svi su jednako dobri”, rekao je.

Portugalski izbornik: “Iz poštovanja prema Hrvatskoj igrat ćemo maksimalno ozbiljno”

Komentiraj