Saša Zinaja

MARIO STANIĆ “Lilian Thuram me prvi nazvao nakon drame s Dancima”

Minutu nakon što je Ivan Rakitić zabio danskom golmanu Kasperu Schmeichelu iz jedanaesterca presudni gol koji je okončao nogometnu dramu i odveo hrvatsku reprezentaciju među osam najboljih na svijetu, zazvonio je mobitel Mariju Staniću, članu udarne postave ‘Vatrenih’ koji su 1998. osvojili treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

‘Vidio sam da je strani broj koji nemam memoriran, a još sam bio u šoku nakon proživljene drame punoj preokreta u kojoj smo prošli Dance. Javio sam se, a onda je uslijedio drugi šok. S druge strane linije bio je Lilian Thuram, bivši francuski reprezentativac koji nam je u polufinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj zapečatio sudbinu postigavši dva gola u njihovoj pobjedi 2:1 i odveo svoju reprezentaciju u finale gdje su pobijedili Brazilce i postali svjetski prvaci, a mi pobjedom nad Nizozemcima osvojili treće mjesto. Lilian, kojeg nisam čuo par mjeseci, čestitao mi je na pobjedi nad Dancima i rekao da se nada finalu između Hrvatske i njegovih Francuza. Još smo malo porazgovarali, a ova njegova gesta me oduševila’, ispričao je Mario Stanić.

Stanić i Thuram su zajedno od 1996. do 2000. bili suigrači u talijanskoj Parmi te s Buffonom, Cannavarom, Veronom, Crespom i ostalima ostvarili najveći uspjeh u povijesti tog kluba, osvajajući Kup UEFA-e (današnju Europsku ligu). Prijateljstvo dvojice sportaša i danas traje, a branič Thuram kojega se navijači hrvatske nogometne reprezentacije sjećaju upravo po tome što nas je izbacio u polufinalu, jedina dva gola u 142 nastupa za francusku reprezentaciju postigao je baš protiv tadašnjih Ćirinih ‘vatrenih’ u čijoj je udarnoj postavi bio i Stanić.

Mario Stanić dao je i ekskluzivni intervju u današnjem Nacionalovu prilogu Nstyle u kojem govori da već sada treba čestitati izborniku Daliću i nogometašima na prolasku u četvrtfinale, a iako je optimist naglašava da protiv Rusa u subotu nismo favoriti te da obje reprezentacije imaju podjednake šanse za ulazak među četiri najbolje na svijetu.

Komentiraj

Source:Senad Pašić