‘Vatreni’ i u srijedu u crnoj garnituri

HINA/ Damir SENČAR

Hratska nogometna reprezentacija u srijedu će, na polufinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva protiv Engleza, na travnjak ponovno istrčati u crnim dresovima. Englezi će, nakon tri utakmice u rezervnim, crvenim dresovima, nastupiti u ‘svojimp’ prepoznatljivim bijelim dresovima.

Vatrenima će na SP-u ovo biti šesta utakmica, a samo su u prvoj, protiv Nigerije nastupali u ‘kockicama’. U subotu će peti put zaredom odjenuti rezervnu, crnu, kombinaciju, ali ne bi im to previše trebalo smetati, jer se ta rezervna kombinacija dosada pokazala pobjedničkom.

Zanimljivo, zbog toga što se crvena i bijela boja nalaze na dresovima mnogih suparnika, na velikim natjecanjima naši su često igrali u rezervnoj kombinaciji na EP-ima i SP-ima. U rezervnoj garnituri tako su u 19 utakmica EP-a i SP-a zabilježili 14 pobjeda, tri poraza i dva remija. U osnovnoj, crveno-bijeloj, u 19 utakmica zabilježili su pet pobjeda, 10 poraza i četiri remija. Spomenimo i da su na SP-u 2006. sve susrete odigrali u crveno-bijelom dresu, piše tportal.

Komentiraj