VARGA: “Sve brojke govore u prilog tome da smo izbjegli scenarij Italije i Španjolske”

Saborski zastupnik stranke BM 365 i bivši ministar zdravstva Siniša Varga te predsjednik Upravnog vijeća Hitne pomoći grada Zagreba danas je za N1 komentirao stanje s koronavirusom u Hrvatskoj.

Smatra kako činjenica da nemamo eksponencijalni rast oboljelih govori o tome da su mjere uvedene na vrijeme i da ih građani poštuju.

“Mislim da će vrhunac biti kroz sedam do deset dana, to ćemo izdržati ovim načinom kombinacije mjera i odgovornosti građana da sustav bude rasterećen. Onda, vjerujem, slijedi pad”, rekao je Varga i poručio da se moramo držati nametnute discipline bez obzira koliko traje, pa makar i dok kraja lipnja, što je spominjao čelnik Zavoda za javno zdravstvo

“Nitko ne može zagovarati politiku: Ajmo mi to što više preboljeti od jednom, to je preveliki broj mrtvih, i to nitko normalan ne može zagovarati. Možda će sve ovo trajati malo duže, ali imat ćemo i manje mrtvih i manje oboljelih, to mora biti cilj. Sve brojke govore u prilog tome da smo izbjegli scenarij Italije i Španjolske, ali to ne znači da se možemo opustiti”, naglasio je.

Ponovio je da se u slučaju sumnje na bolest, ništa ne radi samoinicijativno jer se pokazalo da su nam oboljeli doktori cijena koju smo platili zbog nerazboritog pristupa zdravstvenim institucijama

Komentiraj