VARGA “Odluka Ustavnog suda lako može postati kukavičje jaje”

Patrik Macek/PIXSELL

Bivši ministar zdravlja Siniša Varga jutros je gostovao u emisiji ‘Novi dan’ N1 televiziji, gdje je komentirao jučerašnju odluku Ustavnog suda o Zakonu o pobačaju.

“Pitanje je zašto je 2017. odlučena kako godina kad će se to rješiti jer na djelu je konzervativna revolucija i poruke koje Ministarstvo vanjskih poslova šalje prema Europi gdje se svrstavamo kao ultrakonzervtivna država. Smatram da je sekularnost nešto što obvezuje Vladu i Sabor. Smatramo da sve ove naredne godine moraju biti one u kojima se bavimo gospodarstvom, emigracijom. Mislim da su to glavne teme. Pitanje abortusa bih ostavio etičarima”, rekao je Varga.

Smatra da se ova odluka lako može pretvoriti u ‘kukavičje jaje’. “Iako je rečeno da je Zakon napisan u skladu s Ustavom, rečeno je da se mora donijeti novi zakon. Što će pisati u njemu Ustavni sud ne govori. Šeparović je spominjao 10 i 14 tjedana. To će biti prijepor u naredne dvije godine”, kaže Varga.

Uvjeren je da će se nametnuti javna rasprava. “Imamo predvodnike te konzervativne revolucije kao što je npr. Ilčić i to će obilježiti Hrvatsku u naredne dvije godine. Za nas koji se bavimo ljudskim pravima to će biti velika borba da se ishodi novi zakon”, poručuje bivši ministar dodajući kako će sigurno biti prijepora koje zadiru u privatnost žena.

Komentiraj