Davor Javorovic/PIXSELL

VARGA “Nikad nisam puštao nikakve informacije”

Franjo Varga jučer je ispitan nakon što mu je policija pretražila kuću. Novinarki N1 televizije danas je kratko poručio da on nema veze s curenjem podataka iz istrage.

“Ja nisam nikakve informacije puštao ikada. Informacije cure od kad sam ja u pritvoru. Nemojte snimati molim vas, zvat ću policiju”, rekao je Varga.

Podsjetimo, policija je u utorak ujutro upala u obiteljsku kuću Franje Varge u Belišću gdje je izvršila pretragu.

Odvjetnik Mario Poljak rekao je tada za N1 da je razlog pretrage “povreda tajnosti postupka”, ali i da uopće ne razumije kako je to moguće. Nakon pretrage, Varga je sproveden na ispitivanje u osječki PNUSKOK u svojstvu osumnjičenika.

“Policijski službenici Ravnateljstva policije, temeljem naloga nadležnog Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, provode kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starim 37 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Odavanje službene tajne“ iz članka 300. Kaznenog zakona i „Povreda tajnosti postupka“ iz članka 307. Kaznenog zakona.

Sumnja se da je 37-godišnjak tijekom ožujka i travnja ove godine drugim osobama neovlašteno ustupio podatke iz istraživanja koje se protiv njega i drugih osumnjičenika provodi, a koje istraživanje je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku proglasilo tajnim.

Navedeni 37-godišnjak nazočio je tijekom jutra pretrazi obiteljske kuće u Belišću koju po nalogu nadležnog suda u Osijeku pretražuju policijski službenici.

Po završetku kriminalističkog istraživanja o rezultatima provedenih radnji bit će obaviješteno nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu”, objavila je u utorak policija.

Odvjetnik Veljko Miljević u srijedu je izjavio akko ni on ne vidi razlog zašto bi nakon pretrage Varga po ovom djelu bio lišen slobode.

S druge strane, zbog medijskih napisa o tome da je još jedan akter afere SMS Blaž Curić Vargi naložio da nadzire e-mail ministra unutarnjih poslova Božinovića, predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić rekao je da bi nakon očitovanja nadležnh institucija mogao sazvati sjednicu odbora, a aferu SMS je okarakterizirao kao unutarstranački sukob u HDZ-u.

Nacional je u novom broju objavio kako je prije nešto više od godinu dana Blaž Curić, kum Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a te vozač ministra poljoprvrede Tomislava Tolušića, od Varge zatražio da nadzire elektronsku poštu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

EKSKLUZIVNO Brkićev kum naredio je Vargi da nadzire Božinovića

Komentiraj