Varenje krivo za požar u Slobodnoj Dalmaciji

Požar koji je izbio u subotu popodne u skladištu Slobodne Dalmacije​, a​ u potpunosti je ugašen tek u nedjelju rano ujutro​ izbio je zbog iskri od varenja​, doznaje se u ​splitskoj policiji.​​

​Još uvijek se zbraja materijalna šteta koja će biti velika, dodaju u policiji. ​Odmah nakon što je požar proglašen ugašenim u prostor skladišta je ušla ekipa za očevide koji su, Hina neslužbeno doznaje, imali određenih problema sa obavljanjem očevida. U jednom trenutku se urušio dio stropa pa je zbog sigurnosti očevid prekinut​.

S obzirom na posebnost mjera koje je trebalo obaviti tijekom očevida splitska policija do ponedjeljka je čekala kolege iz Zagreba specijalizirane za takvu vrstu očevida.​ ​Neslužbeno, vatra je krenula iz stolarske radionice, a izgorjelo je krovište.

Požar u skladištu Slobodne Dalmacije buknuo je u subotu u 16,40 sati, a o kakvom se požaru radilo pokazao je veliki gusti crni dim koji je sukljao iz krovišta zgrade, a vidjeli su ga i stanovnici udaljenijih gradskih kvartova.

Na teren je izišlo 23 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita, Dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) Split i Vranjic s osam vozila. Zbog mogućnosti eksplozije vatrogasci i policija su evakuirali redakciju Slobodne Dalmacije koja se nalazi u susjednoj zgradi kao i stanare okolnih stambenih objekata. Požar je lokaliziran u 17,35 sati, no vatrogasci su ga gasili sve do nedjelje u 7 sati.

​Policija je najavila kako je u tom slučaju požara započela kriminalističko istraživanje.

Komentiraj