Varaždinka pala na ledu, Grad joj mora platiti 80 tisuća kuna

Marko Jurinec/PIXSELL

Općinski sud u Varaždinu u ponedjeljak je objavio nepravomoćnu presudu donesenu 10. siječnja 2019. godine kojom se tuženiku Gradu Varaždinu nalaže da je dužan tužiteljici Š.K. isplatiti preko 80 tisuća kuna.

Š.K. je, piše Varaždinski, tužila Grad jer je 28. siječnja 2014. godine, prolazeći po pješačkoj stazi u Ulici braće Radić u Varaždinu, na području ispred trgovačkog centra ‘Konzum’, pala na ledu koji se nalazio po cijeloj površini pješačke staze. Nakon pada, ženi su u pomoć priskočili prolaznici. Š.K. pred sudom je rekla kako smatra da se led formirao zbog snijega koji je pao tri dana ranije, a da je dan ranije temperatura bila u velikom minusu pa se samim time stvorio led.

Tužiteljica je prilikom pada slomila desnu potkoljenicu, iščašila nožni zglob, natukla ručni i šaku. Istog je dana operirana u bolnici, a morala je na još dvije operacije u veljači i ožujku 2014. godine, piše u obrazloženju suda. Posljedice pada, piše u presudi, vidljive su i danas – tužiteljica teško hoda sa štakama i osjeća bol.

Navodi svjedoka koji su priskočili u pomoć kompatibilni su s iskazom same tužiteljice te je sud zaključio kako je Š.K. pala upravo na javnoj površini, odnosno nogostupu, koji nije bio očišćen.

Grad Varaždin pokušao je osporiti tužbu navodeći da nije sigurno da je tužiteljica pala zbog leda kao i to da je pala baš na javnoj površini, no sud je iskaze S.K. i svjedoka okarakterizirao prihvatio kao vjerodostojne.

Komentiraj