Varaždinac zaražen otišao liječniku pa u kafić

Zaražen otišao liječniku pa u kafić – tako je postupio 47-godišnji Varaždinac, dade se zaključiti iz priopćenja Varaždinske policijske uprave.

“Dana 31. listopada oko 10.30 sati, policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su dojavu da navedeni, kao COVID-19 pozitivna osoba, krši mjeru samoizolacije i liječenja u kući. Postupajući po dojavi, istog su zatekli oko 11 sati u jednom ugostiteljskom objektu u Varaždinu, nakon čega je sanitetskim prijevozom Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, prevezen na adresu boravišta. Kako je utvrđeno, isti je, bez korištenja zaštitne maske, u ugostiteljskom objektu bio u kontaktu s tri osobe, a prije toga sa više djelatnika jedne zdravstvene ustanove.

O navedenom je događaju izvještena Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, radi poduzimanja mjera i radnji iz njihovog djelokruga rada. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, stoji u priopćenju, u kojem se naznačuje da je počinitelj osumnjičen za kazneno djelo Širenja i prenošenja zaraznih bolesti.

Policija nije objavila zašto je priopćenje objavljeno 19 dana nakon događaja.

Komentiraj