Varaždin zahvaljujući Horkašu i Seniću došao do pobjede u Puli

U 22. kolu HT Prve lige Varaždin je u borbi za ostanak došao do minimalne, ali vrijedne pobjede kod Istre 1961. Izabranici Zorana Kastela su slavili golom Mateja Senića u završnici susreta iako su posljednjih pola sata igrali s igračem manje.

Uz to je u prvom poluvremenu Stefan Lončar propustio realizirati kazneni udarac za Zeleno-žute kada je njegov pokušaj obranio Dinko Horkaš.

Sa šestom prvenstvenom pobjedom u sezoni Varaždin je uz utakmicu više povećao prednost nad Istrom na osam bodova razlike.

Domaćini su susret otvorili prilikom u 6. minuti kada je po lijevoj strani napada probio Sergi, a onda je na prvoj stativi pronašao Guzinu čiji udarac brani Horkaš.

Već u sjedećoj minuti Lončar je pripremio šansu za Blagojevića koji udarcem s dvadeset metara pogađa vratnicu.

Gosti su kombinirali u 17. minuti preko Đuraseka i Urate koji je potom na rubu šesnaestarca uposlio Obregona, no on nije uspio dobro zahvatiti loptu i zaprijetiti Lučiću.

Zeleno-žuti su u 28. minuti tražili kazneni udarac nakon što je Gržan srušen ispred neodlučnog Stolnika i došavši do lopte prije Horkaša, no Jović je domaćem napadaču pokazao žuti karton smatravši da je simulirao. Međutim, aktivirao se VAR koji je suca pozvao na pregled video snimke nakon čega je on pokazao na bijelu točku pri tome povukavši žuti karton koji je pokazao Gržanu. Kazneni udarac je izveo Lončar, no Horkaš brani njegov pokušaj. Prilikom izvođenja udarca nekolicina gostujućih igrača je prijevremeno ušla u 16 metara, no VAR se zbog toga nije javio.

Peco je u 41. minuti iz obećavajuće situacije pucao s 15 metara, ali je poslao loptu iznad grede.

Minutu kasnije su na drugoj strani dobro kombinirali Guzina, Lončar i Gržan da bi udarac na koncu uputila desetka domaćih, no od bloka Stolnika lopta odlazi u korner.

Prva prilika u drugom poluvremenu pripala je Istri 1961. Vuk je u 52. minuti pucao s ruba kaznenog prostora, a Horaš dobrom intervencijom odbija loptu u korner.

Varaždin je u 58. minuti ostao s igračem manje nakon što je u 58. minuti isključen Stolnik koji je u izglednoj prilici srušio Gržana.

Opasno je u 71. minuti pucao Blagojević iz slobodnog udarca s 18 metara, ali Horkaš se iskazao novom obranom.

Kapetan gostiju je u prilici i u 78. minuti kada ga je uposlio Gržan, ali Horkaš nogom sprječava vodstvo Istre 1961.

U jeku napada domaćih Varaždin dolazi do gola. Postonjski je u 88. minuti ubacio iz slobodnog udarca, a najviši u skoku bio je Senić koji s pet metara matira Lučića. Bio je to prvi i jedini udarac gostiju u okvir gola na utakmici.

Bane je bio nadomak izjednačenja u 93. minuti kada se izborio za udarac s korner crte, ali je tom prilikom zatresao stativu. Dvije minute kasnije velika šansa i za Špoljarića koji sa sedam metara šalje loptu iznad gola.

Dvadeset i drugo kolo se nastavlja od 17:05 kada se u Ulici pjesnika sastaju Lokomotiva i Gorica.

Ljestvica:

Komentiraj