VARAŽDIN Policija uzvratila navijačima Hajduka koji su napali policajce na osiguranju

Varaždinska policija u nedjelju je nakon nogometne utakmice između Varaždina i Hajduka uporabila sredstva prisile prema većem broju gostujućih navijača koji su napali policijske službenike angažirane na osiguranju utakmice i jednog ozlijedili.

Policija je izvijestila u nedjelju navečer da je tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima upotrijebila u cilju sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike i oštećivanja imovine.

Tijekom utakmice na kojoj je bilo oko 5100 posjetitelja, od toga 1300 gostujućih, pripadnici gostujuće navijačke skupine Torcida zapalili su dvadesetak pirotehničkih sredstava i četiri dimne bombe.

Dvjestotinjak maskiranih pripadnika Torcide, koji su bili smješteni na južnoj tribini, napali su nakon utakmice policijske službenike na osiguranju i to verbalno, a potom i fizički pri čemu je jedan policijski službenik ozlijeđen te je oštećeno jedno službeno policijsko vozilo, izvijestila je varaždinska policija.

Na kriminalističko istraživanje dovedene su tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih osoba koje su sudjelovale u napadu i neredima, nastavlja.

Policija napominje da je snimala i fotografirala javno okupljanje o čemu su svi posjetitelji obaviješteni prije početka javnog okupljanja putem razglasa.

Na nogometnom stadionu NK Varaždin u nedjelju se igrala prvenstvena nogometna utakmica 20. kola I. HNL-a.

Komentiraj