Za predsjednika varaždinskog Gradskog vijeća na konstituirajućoj je sjednici u ponedjeljak jednoglasno izabran Damir Habijan iz HDZ-a.

Za potpredsjednika iz redova predstavničke manjine jednoglasno je izabran SDP-ov Alen Kišić, dok će drugi potpredsjednik iz redova predstavničke većine biti predložen naknadno.

U varaždinskom Gradskom vijeću, koje broji 25 članova, devetero ih je s liste gradonačelnika Ivana Čehoka, četvero iz SDP-a i troje iz HNS sa zajedničke liste, petorica iz HDZ-a, dvoje iz Narodne stranke – reformisti i dvojica s liste Vlade Sevšeka.

Novoizabrani predsjednik naglasio je da u Gradskom vijeću želi međusobno uvažavanje, bez podjela i ideoloških tema, s konstruktivnim raspravama u interesu građana. “Konstruktivne kritike su uvijek dobrodošle, ali smatram da se svi, bez obzira na političku opciju, moramo voditi isključivo interesom grada”, rekao je Habijan.

Prvi test pred varaždinskim Gradskim vijećem bit će već u utorak kada će se održati hitna sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi se trebao donijeti proračun za ovu godinu. Gradonačelnik Čehok je istaknuo da Varaždin više nema puno vremena.

“Tri mjeseca smo bili na privremenom financiranju, tri mjeseca je ovdje bila Vladina povjerenica. Zbog životnih pitanja i projekata koji su u tijeku i koji se mogu ostvariti do kraja godine nužno je donijeti proračun”, kazao je Čehok i najavio da će se većina u Gradskom vijeću tražiti od projekta do projekta.

“Vjerujem da ćemo imati podršku za većinu projekata, bez obzira na formalne saveze. Prirodno je da smo ponudili Habijanu mjesto predsjednika Gradskog vijeća jer je HDZ druga stranka po veličini u Gradskom vijeću”, dodao je Čehok.

Komentiraj