Varaždin doveo iranskog nogometaša (VIDEO)

Nakon rastanka s kapetanom Darijom Jertecom, koji je danas i službeno potvrđen kao novi igrač australskog Western Uniteda, Varaždin je u svoje redove doveo novo ime. Riječ je o 22-godišnjem Irancu Mohammadu Mehdiju Mehdikhaniju koji stiže iz redova iranskog prvoligaša Padideha.

>> Dario Jertec iznenada napustio Varaždin

Mehdikhani je prve nogometne korake napravio u mladim kategorijama prvoligaša Saipe, koji je poznat po jednoj od najboljih iranskih akademija. Prve minute seniorskog nogometa odlučio je potražiti u drugoligašu i nekadašnjem vojnom klubu Niroye Zaminiju iz Teherana, čiji je član bio pune dvije godine. U srpnju 2017. godine potpisao je za prvoligaša Padideh za koji je ukupno u svim natjecanjima igrao u 40 utakmica uz učinak od četiri pogotka i jednako toliko asistencija.

Novi igrač Varaždina također je nastupao za mlade reprezentacije svoje države, za koje je u jedanaest nastupa dva puta bio strijelac. Vrijedno spomena svakako jest to da je kao prvotimac s U20 selekcijom Irana nastupao na U20 Svjetskom prvenstvu održanom u Južnoj Koreji 2017. godine, te je bio strijelac jedinog pogotka u slavlju protiv Kostarike.


Mehdikhani primarno jest desni krilni napadač, no u karijeri je nerijetko igrao na poziciji napadača i ofenzivnog veznjaka, stoga će biti zanimljivo vidjeti na kojoj ga poziciji vidi trener Varaždina Borimir Perković.

Nakon Alija Karimija i Sadegha Moharramija, 22-godišnjak će biti treći Iranac u Prvoj HNL, a s Varaždinom je potpisao ugovor do početka lipnja 2022. godine.

Komentiraj