Varalica s Tindera dao intervju, tvrdi da je biznismen a ne prevarant

Shimon Hayut, poznat i kao Simon Leviev, glavni lik iz Netflixovog dokumentarca „The Tinder Swindler“ da je ekskluzivan intervju za emisiju „Inside Edition“ kako bi iznio svoju stranu priče u kojoj je on varalica koji je prevario brojne žene za, pretpostavlja se, 10 milijuna dolara. „Ja nisam taj monstrum. Ja sam bio samo muškarac koji je želio upoznati neke djevojke preko Tindera“, rekao je Hayut dodajući kako tri djevojke koje se pojavljuju u dokumentarcu „nisu bile prevarene i nije im se prijetilo“.

U dokumentarcu se navodi kako se predstavljao kao sin i nasljednik tajkuna Leva Levieva koji se obogatio trgujući dijamantima ali Hayut tvrdi „Nisam njegov sin niti sam se ikada tako predstavljao“. Ujedno je rekao kako se ne osjeća loše zbog svega što je prikazano u dokumentarcu jer nije napravio ono za što ga se optužuje.

Što se tiče njegovog luksuznog načina života, Hayut je rekao da je biznismen koji se obogatio tako što je 2011. godine kupio bitcoin. „Nema potrebe da vam govorim koliko to danas vrijedi“, objasnio je Hayut u emisiji dodajući kako želi „očistiti svoje ime“. „Želim reći cijelom svijetu, ovo nije istina“.

Nakratko mu se, tijekom intervjua, pridružila i njegova djevojka, manekenka Kate Konlin. Ona je za optužbe tri djevojke iz dokumentarca rekla kako je nevjerojatno da bi netko mogao izvesti takvu prevaru. Ujedno, rekla je kako Hayut nikada od nje nije posudio novac.  Na kraju, Hayut je rekao „Nisam prevarant i nisam lažnjak. Ljudi me ne poznaju pa stoga ne mogu suditi o meni“.

Prema objavljenom u dokumentarcu, Hayut je varao svoje djevojke tako da bi izmislio da je u opasnosti te mu one moraju posuditi novac. Priču o varalici s Tindera prvi je objavio norveški list VG 2019. godine, a ta je istraga sastavni dio Netflixovog dokumentarca. I prije tog događaja Hayut je bio optužen za prevare u Izraelu te je odležao dvije godine u zatvoru u Finskoj zbog prevare druge tri djevojke. Hayut je demantirao te tvrdnje iz dokumentarca tvrdeći kako će tužiti Netflix.

Komentiraj