VAN GAAL NAŠAO OBJAŠNJENJE “Navijači su otišli prije kraja utakmice? Možda da izbjegnu prometnu gužvu”

EPA/PETER POWELL

Trener Manchester Uniteda Louis van Gaal našao je objašnjenje zašto je veliki broj navijača napustio tribine prije posljednjeg sučevog zvižduka u subotu, za vrijeme utakmice FA Kupa između Uniteda i Sheffield Uniteda, u kojoj je United slavio pogotkom Waynea Rooneyja s bijele točke u 93. minuti. Tisuće ljudi tako nije niti vidjelo pobjednički pogodak kapetana ‘Crvenih vragova’.

Na poluvremenu su izviždani, ali van Gaal je uvjeren kako prijevremeno napuštanje tribina ne znači nužno i kritike njegov0oj momčadi. “Možda su otišli jer nismo dali gol. A možda i da ne upadnu u prometnu gužvu”, objasnio je nizozemski trener. “Postoje brojni razlozi zašto navijači odlaze prije kraja utakmice.”

Ipak, vjerojatnije je kako su navijači otišli zbog, ove sezone, ‘prepoznatljivo neprepoznatljive’ igre Uniteda. Protiv Sheffielda su prvi udarac prema vratima uputili tek u 69. minuti. Svejedeno, van Gaal misli kako bi navijači trebali biti sretni zbog načina na koji su se njegovi nogometaši vratili pobjedničkim stazama, upisavši pobjede protiv Swanseaja i Sheffielda nakon čak osam utakmica bez pobjede.

Legenda Uniteda Paul Scholes nakon spomenute utakmice FA Kupa ponovno je ‘bocnuo’ van Gaala kazavši kako su igrači Uniteda izgledali ‘kao da im je dosadno’. “I što bih ja sad trebao? Reagirati na riječi Scholesa? To želite?”, zarežao je van Gaal, ostavivši novinare bez komentara na Scholesove primjedbe.

Komentiraj