VAN GAAL Ako oduzmemo prosinac, 2015. je bila vrlo dobra godina za United

EPA/GERRY PENNY

Trener Manchester Uniteda Louis van Gaal poručio je kako nema magične formule kojom bi okrenuo stanje u klubu. ‘Crveni vragovi’ su bez pobjede u posljednjih osam utakmica (šest u Premiershipu) i nalaze se na šestom mjestu, a ispali su i iz Lige prvaka. Sutra igraju protiv Swanseaja, kluba koji je svladao United sva tri puta otkako je van Gaal na klupi.

“Nema magije, moramo sagledati što se dogodilo, što se može popraviti, kao momčad i individualno”, rekao je nizozemski trener. “Tri sam puta gubio protiv Swanseaja. Razrađujemo plan igre kako da pobijedimo protivnika, a potom moram u sve uvjeriti svoje igrače. Pred nama su treninzi” dodao je.

Van Gaal je istaknuo da su sada najvažniji igrači, jer oni moraju realizirati zacrtano. “Oni moraju dati sve od seve i to je najteži aspekt. Ali, to je i njihova zadaća”.

21. studenog United je nakratko bio i na vrhu ljestvice engleskog prvenstva nakon pobjede nad Watfardom, koja je bila i njihova posljednja pobjeda. Ali, sada za vodećim Arsenalom i Leicesterom zaostaju čak devet bodova. Pohvalio je van Gaal navijače Uniteda. “Ovo nije ni prvi ni zadnji klub u kojem sam imao loše razdoblje. Svima se događa. U svim svojim klubovima imao sam loših razdoblja, ali navijači Uniteda su najbolji. U ovako teškom periodu, plješću predstavama igrača i to je fantastično”, poručuje.

Na upit novinara da se osvrne na 2015. godinu, van gaal kaže kako United može biti zadovoljan, ako se izuzme prosinac. “Mislim da smo ispunili želje i ciljeve prve sezone. Veliki je korak natrag bilo ispadanje iz Lige prvaka. Ako oduzmemo prosinac, 2015. je bila vrlo dobra godina. Ali, ne možemo ga oduzeti, jer godina ima 12 mjeseci”, zaključio je van Gaal.

Komentiraj