Valverde završio nastup na Tour de Franceu, ali i sezonu

EPA/TONI ALBIR

Španjolski biciklist Alejandro Valverde (Movistar) završio je svoj nastup na utrci po Francuskoj, a upitan je i nastavak sezone nakon što je jučer slomio koljeno i zglob u sudaru u prvoj etapi.

Španjolac je jučer u prvoj etapi, koja je startala u Dusseldorfu po kišnim uvjetima, pao na metalnu ogradu pri velikoj brzini dok je skretao lijevo na skliskoj cesti.

Valverde je odmah prekinuo utrku, a pretrage u subotu navečer su potvrdile bojazan momčadi da je slomio lom čašicu koljena. Pretrage su pokazale da je 37-godišnji španjolski biciklist, osim čašice koljena, slomio i gležanjsku kost.

Operiran je u subotu navečer, a liječnici momčadi su izjavili da su ozljede takve da je za Valverdea sezona gotova.

Njegova ozljeda je ozbiljan udarac za momčad jer je Valverde u dobroj formi ove godine. Pobijedio na utrkama Liège – Bastogne – Liege, zatim na utrci po Baskiji, utrci po Kataloniji i na utrci po Murciji.

Pobjednik prve etape, pojedinačnog kronometra, britanski je biciklist Geraint Thomas (Sky). U nedjelju je na rasporedu druga etapa, u kojoj će favoriti za pobjedu biti sprinteri, a vozit će se od Duesseldorfa do Liegea u dužini od 203,5 kilometara.

Komentiraj