Francuski premijer Manuel Valls ostavio je otvorenom mogućnost da bi se mogao natjecati s predsjednikom Francoisom Hollandeom za mjesto socijalističkog kandidata na predsjedničkim izborima 2017., riskirajući nove podjele na već podijeljenoj ljevici.

Proteklih tjedana poruka iz Vallsovih krugova bila je da će on čekati odluku predsjednika Hollandea o tomu hoće li tražiti drugi mandat te da će se uključiti u predsjedničku utrku samo ako Hollande odluči odstupiti.

U intervjuu objavljenome u nedjelju u listu Journal du Dimanche Valls nije isključio natjecanje s Hollandeom u predizborima za kandidata Socijalističke stranke u siječnju.

“Donijet ću odluku dok preispitujem savjest. Štogod se dogodi, moju odluku odredit će ono što je najviše u interesu moje zemlje”, rekao je.

Upitan provodi li pritisak na Hollandea, Valls je odgovorio: “Ovo je vrlo ozbiljan i povijestan trenutak za našu zemlju. Svatko od nas mora toga biti svjestan. Provodim pritisak na svakoga”.

Scenarij Valls protiv Hollandea mogao bi dodatno podijeliti socijaliste, u trenutku kad njihovi oponenti desnog centra izabiru kandidata i kreću u ozbiljnu kampanju protiv krajnje desnice.

 

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakTalijani prosvjeduju protiv ustavne reforme
Sljedeći članakDAVIS CUP: Čilić ostao set do trijumfa, Argentina slavi Del Potra
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.