VALJAK ILIĆ: “Ovaj povratak može biti dodatni stres za djecu”

Predsjednica neformalne mreže Nastavnici.org Ivana Valjak Ilić jutros je za HRT kazala da je slika povratka djece u škole različita te da su u neke škole došli cijeli razredi, a u neke nije došao niti jedan.

Na pitanje zašto mlađa djeca moraju u škole, a starija ne, Valjak Ilić je rekla kako je to pitanje i njoj palo na pamet, a da jedan od odgovora koje se nudi na stranicama ministarstva taj da učenici nižih razreda nisu pratili nastavu preko virtualnih učionica, što kako je rekla nije istina.

Ističe i kako jedan od argumenata i taj da je učenicima nižih razreda potrebnija povratna informacija njihovih učiteljica te da to ima socijalizacijsku ulogu i da je važno paziti na grafomotoriku i finu motoriku djece, što nije bio slučaj kada su se uvodili tableti.

“Mislim da što se tiče organizacije malo se previše požurilo i puno je pitanja ostalo otvoreno. Ova školska godina je vrlo izazovna. Djeca su se jako dobro privikla na način rada na daljinu i mislim da im ovaj povratak može biti samo dodatni stres”, smatra Valjak Ilić.

Na kraju je poručila da misli da će se, kad prođu prva dva dana i kad se čuju iskustva, pun veći broj roditelja odvažiti i pustiti djecu u škole.

Komentiraj