EPA/MAXIM SHIPENKOV

‘Uzvratit ćemo na protjerivanje diplomata kada za to dođe vrijeme’

Rusija će definitivno uzvratiti na odluku više zemalja Europske unije i ostalih zapadnih zemlja da protjera ruske diplomate, ali će to učiniti u pogodno vrijeme, kazao je u srijedu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Više od polovice zemalja EU-a te SAD i Kanada su protjerali stotinjak ruskih diplomata kao odgovor na trovanje bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove kćerke Julije u Velikoj Britaniji. London prst krivnje upire u Rusiju, no Moskva niječe bilo kakvu umiješanost.

Peskov nije rekao kakav će točno biti odgovor Rusije, tek da će biti u skladu s ruskim nacionalnim interesima. Rekao je da se nada da će zemlje koje su protjerale ruske diplomate dobro proučiti informacije za koje Britanija tvrdi da su dokaz o umiješanosti Rusije u trovanje Skripala nervnim otrovom.

Kremlj je također objavio da je Rusija, usprkos odluci Washingtona da protjera 60 ruskih diplomata, i dalje otvorena za mogućnost sastanka predsjednika Vladimira Putina s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Trump je čestitao Putinu na njegovom reizboru za šefa države i najavio pritom susret dvojice predsjednika.

Peskov je dodao da iz Washingtona nije primio nikakve informacije o tome da li je susret Trump-Putin i dalje u planu, ali da je Moskva ostaje otvorena za suradnju.

Komentiraj